Sular Kesilince Kombi Çalışır mı?

Sular Kesilince Kombi Çalışır mı?

Bilindiği üzere kombiler elektrik ve doğalgaz ile çalışan sistemlere sahip cihazlardır. Ancak bu iki temel enerji kaynağının yanı sıra, kombilerin çalışabilmesi için suya da ihtiyaç duyulmaktadır.Kombiler çalışmak için suya ihtiyaç duyarlar.

Sular kesildiğinde kombi çalışır mı?

Sular kesildiğinde kombilerin çalışması mümkündür.

Çünkü sular kesilse dahi tesisat içerisinde bulunan su kombilerin çalışmasını sağlayacak yeterliliktedir. Ancak bu koşullarda dahi kombinin çalışma süresi tesisat içerisinde bulunan su ile doğru orantılıdır.

Kombinin içinde bulunan su bittiği anda kombi çalışmayı durdurmaktadır. Kombi, tesisat içerisinde biriken su bittikten sonra çalışmayacaktır. Kombinin içerisinde bulunan bu suyun tükenmesinin ardından cihazda su basınç hatası göstergesi meydana gelmektedir. Bu su basınç hatasının görülmesine rağmen cihazı çalıştırmaya devam etmek cihazın kuru yanma problemi yaşamasına neden olmaktadır.

SULAR KESİLİNCE KOMBİYİ KAPATMAYA GEREK VAR MIDIR?

Sular kesildiği esnada kombinin kapatılması uygulanabilecek en doğru yöntemdir. Çünkü böyle bir durum ile karşı karşıya kalındığında kombiye su basılması olanaksızdır. Tesisat içinde ki su miktarı tahmin edilemeyeceğinden, durum riske atılmamalı ve kombi kapatılmalıdır. Böylelikle yaşanması muhtemel kombi arızalarının önüne geçilebilecektir. Bu gibi arıza durumları için Ankara kombi servisi olarak tüm ilçelerde hizmet vermektedir.

Kullanıcılar suların kesilmesi ile birlikte kombiyi kapatarak, sular gelene kadar kapalı olarak bekletmelidir. Suların gelmesi halinde cihaz su seviyesi 1,5 bara yükseltilerek kombi kullanılmaya devam edilmelidir.

Suların kesilmesinin ardından, su basılamayan kombilerde su basınç miktarı düşmektedir. Bu nedenle düşen bar değeri suyun gelmesinin hemen ardından artırılmalı ve kombi kullanılmaya bu şekilde başlanmalıdır.

SU KESİNTİLERİ KOMBİYE ZARAR VERİR Mİ?

Su kesintisi gibi durumlarda kombi kesinlikle kontrol edilmelidir. Kombinin derhal kapatılmadığı zamanlarda basınç değerleri sık sık kontrol edilmeli ve vakti geldiğinde kombi derhal kapatılmalıdır. Kombinin ideal basınç seviyelerinde seyretmesi halinde endişe edilmemelidir. Kombiler, içerisinde bulunan su basıncının yeterli olması halinde basınç değerleri düşene kadar kullanılabilmektedir.

Suların kesilmesi, kontrol altına alınmadığı durumlarda kombiye zarar vermektedir. Kuru yanma gibi problemlerle karşı karşıya kalınabilmektedir. Bu durumun önüne geçmek için en doğru yöntem su kesintisi durumlarında kombiyi kullanmamaktır. Bu yaklaşım kombinin zarar görmesini engellemektedir.

KOMBİNİN SUYU BİTİNCE NE OLUR?

Su kesintisi durumlarında kombi içerisinde yeteri kadar su var ise kullanıcılar gönül rahatlığı ile kombiyi çalıştırabilmektedir. Ancak kombi bar ayarı takip edilmelidir. Su basınç değerleri düşükse ve tesisatta yeterli miktarda su yok ise kombinin çalıştırılması kombiye zarar verecek birçok parçası arıza verecektir. Kuru yanma problemi, bu durumlarda en sık karşılaşılan arızalar arasında yer almaktadır.

Kısacası su kesintisi yaşandığında hemen kombi su basınç değerleri kontrol edilmeli ve kombinin kapatılması gereken noktada direkt olarak müdahale edilmelidir.

Her türlü kombi arızaları için Ankara`nın her bölgesinde hizmet veren firmamız ile iletişime geçerek detaylı bilgi alabilir, hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp