Kombi Alırken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir

Kombi Alırken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir

Doğru kombi seçimi yapıldığı ve bakım takvimine uyulduğu takdirde, bu cihazları uzun yıllar boyunca sıkıntısız bir şekilde kullanmak mümkündür.

Kombi seçimi yapmadan önce bu cihazlar hakkında bilgi sahibi olmak ve gerekli araştırmaları yapmak oldukça büyük önem taşımaktadır.

Öyleyse gelin Ankara için en doğru kombi seçimini birlikte yapalım.

KOMBİ TÜRLERİ NELERDİR? HANGİ TİP KOMBİLER SEÇİLMELİDİR?

Kombi seçimi yapılırken kombi türlerine hakim olmak ve sizin için en doğru olana yönelmeniz gerekmektedir. Öncelikli kriterlerinizi belirleyerek, bu kriterler doğrultusunda bir kombi türüne karar verebilirsiniz. Bu kriterleri belirlerken, ısınma ihtiyaçlarınız ve cihaz güvenlik özelliklerini, kombinin kullanılacağı alanın boyut ve şekillerini göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Böylelikle, farklı özellikleri bulunan birçok kombi çeşidi arasından size en uygun olanı belirleyebilirsiniz.

Kombi Türleri;

-Bacalı Kombi: Bacalı kombi kullanıcıları için baca bakımı zorunlu bir durumdur. Üstelik kombinin kullanıldığı ortamın havalandırılması gerekmektedir. Bu kombi çeşidinde yanma esnasında gerekli oksijen ortamdan sağlanarak, atık gaz baca yolu ile atılmaktadır. Bacalı kombilerin, iç mekan hacmi 8 metre küp altında kalan alanlara kurulması önerilmemektedir. Bu nedenle metrekareye uygun kombi seçimi yapılmalıdır. Ayrıca bacalar açık alana kurulmalı ve çekiş gücünün oldukça iyi olması gerekmektedir.

-Hermetik Kombi: Hermetik kombiler, bulundukları ortamın havasından tamamen bağımsız çalıştıklarından güvenli kullanım sağlamaktadır. Hermetik kombiler, bacası uygun olmayan alanlarda kullanılmakta ve yanma için gerekli olan tüm havayı dışarıdan sağlamaktadır. Aynı şekilde hava akışını sağlayan fan motorları ile atık gazı da aynı sistem ile dışarı atmaktadır.

-Yoğuşmalı Kombi: Yoğuşmalı kombiler eşanjör sistemi ile çalışmaktadır. Bu kombi türleri atık gaz sıcaklığını düşüren bir siteme sahiptir ve bu vasıtayla atık su buharını ısıya dönüştürmektedir. Bu kombiler ile ısı verimliliği ciddi oranda artmakta ve enerji tasarrufu sağlanmaktadır.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN KOMBİ TÜRLERİ

Günümüzde en çok tercih edilen kombi türleri arasında tam yoğuşmalı kombiler ilk sırada yer almaktadır. Bunun nedeni tam yoğuşmalı kombi ile daha az enerji harcayarak daha verimli ısı sağlanabilmesidir. Konvansiyonel kombilerde kullanılan enerjiden elde edilen ısının çok büyük bir kısmı bacalardan dışarı atılmaktadır. Yoğuşmalı kombilerde kullanılan teknolojiler bu ısı kaybını engellemektedir. İstatiksel olarak yoğuşmalı kombi kullanımlarında faturalardan 3`te bir oranla tasarruf sağlanabilmektedir.

Yoğuşmalı kombilerde yanma esnasında alev boyutu ihtiyaca göre ayarlanmaktadır. Fan modülasyonları ile tüketilen az miktarda enerji ile yüksek verimli yanma elde edilmektedir. En az yakan kombiler arasında yoğuşmalı kombiler, ilk sırada gelmektedir. Tüm bu avantajları ile en çok tercih edilen ideal kombiler arasında yoğuşmalı kombiler yer almaktadır.

METREKAREYE GÖRE KOMBİ SEÇİMLERİ NASIL YAPILMALIDIR?

Kombi seçimi yapılırken, kombinin kullanılacağı alanın şekli, ev ve binanın cepheleri, kombi kullanılacak ortamın metrekaresi ve kat sayısı dikkat edilmesi gereken önemli noktalar arasında yer almaktadır. Tüm bu kriterler, güvenliğin sağlanabilmesi ve yaşam alanının kısıtlanmaması açısından önem taşımaktadır.

Metrekareye göre kombi seçiminde;

-Kombinin takılacağı alan en az 12 m³ olmalıdır.

- Kombi için, dış ortama açılan 75 cm²`den iki havalandırma menfezi olmalı, bu menfezler duvar ya da pencere üzerinde durmalı ve sürekli açık olmalıdır.

Tüm bunların dışında kombi hesaplama yapılarak kombi türüne karar verilmelidir.

Kombi Hesaplama

Kombi hesaplama işlemi yapılırken, tam anlamıyla ev tapusunda yer alan metrekare dikkate alınmamalıdır.

Kuzey cepheye bakan evlerde, kombi ısıtma alanı 15 m² düşerek, petek uzunluğu 2 m azalmaktadır.

Örneğin: 150 metre kare bir ev için, 24 kcal bir kombi ve 11 metre petek yeterlidir. Ancak aynı kombi ile kuzey cepheye bakan bir evde 135 metre kare alana 9 metre petek yeterli olmaktadır.

Tüm bunların yanında evin kaç katlı olduğuna da dikkat edilmelidir. Dubleks ve 3-4 katlı dairelerde daha yüksek kapasiteli kombilere ihtiyaç duyulmaktadır.

Kombi seçimlerinizde en doğru tercihi yapmak için, Ankara`nın her bölgesinden uzman çalışan kadromuzdan bilgi ve destek alabilirsiniz. Detaylı bilgi için bizlerle iletişime geçmeniz yeterlidir.

Facebook Twitter E-Mail Whatsapp